Portál na českém internetu o neslyšících, nedoslýchavých a jejich přátelích nejen pro neslyšící, nedoslýchavé a jejich přátele

Jméno:   Heslo:  

Diskusní fóra

Kurz PC
Jsem neslysici, od malicka si venuju s pocitacem, znalost mam az na 9o% od psani az po graficke praci ci tvurce www stranky i programovani. Nedavno jsem dobrovolne prihlasil jako lektor kurz v jednom neziskovem organizaci v Praze. A predseda neziskove organizaci navrhoval s terminem a cas kurzu. A to 4 hodiny za 2 tyden. Na prvnim kurzu s neslysicim... Po dvou hodinach uz vsichni nemohli ucastnit ci vydrzet, jeste navic ostatni prijdou pozde, kvuli prace nebo neco... tak jsem zacal navrhovat i zmenit termin i cas a to rozdelene na 2 hodiny tydne (samozrejme pravidelne). Coz neslysici nemohou rychle naucit i vzpamatovat po dvou tydnech. Tak jsem navrhoval predsedovi termin a cas. A to 16-18 hod. za kazdy tyden a to v pondeli. Tak me dostal kopacky, za to ze jsem ho neinformoval i kdyz jsem poslal e-mailem uz predem. Tak misto me dneska nastoupil nekdo jiny, novy lektor. Vsimal jsem, ze stejne zpusoby nauci ucastniky kurzy i jako ja. A nevidim zadne duvody, ze mi dal kopacky. A ze ostatni neslysici berou moje navrhovane terminy i cas. A to poctive ucastnim jako lektor kurzu. Co si myslite? To vite, ze neslysici nemohou vydrzet vic nez 2 hodiny behem kurzu a ze pak priste zapominaji. A jak to mam predsedovi vysvetlit? Nic spatneho nic nevidim ani na svem strane. Dokazete vydrzet sedet s pocitacem vic nez 2 hodiny behem kurzu?
Datum: 12.10.2009   
Autor: rootcz   
Kategorie: Počítače,Internet   
celkem odpovědí: 10
výpis podle času   strom příspěvků  
  • Re: Kurz PC
    Proste k dobrotu na zebrotu...
    Datum: 12.10.2009   
      Ptal jsem se dotyčného, kterého se to týká. Nechápu proč on sám se vám musel ozvat, když byly stížnosti od klientů. Datum vašeho neúplného vysvětlení je o dva týdny pozdě. Pokud vím od kolegy bly mezi vámi a dotyčným podány ruce na usmířenou, protože takové chování není etické. Jsi schopen doložit, že jsi dotyčného informoval ihned?
      Datum: 13.10.2009   
      Autor: pomluva   
    asi jseš moc hezkej kluk proto ti dal kopacky a vzal jiného ošklivého lektora
    Datum: 13.10.2009   
    Autor: netopyrek   
      Ale prosim te... jinak zname se? Myslim osobne?
      Datum: 14.10.2009   
        neznáme se .... psal jsem kvůli tomu co se tam děje
        Autor: netopyrek   
    Vo co tedy de?! Pokud student nemá doma PC, notas  nebo jinou možnost pracovat s PC, pak nemá smysl chodit do kursu. Když se neopakuje každý den nebo aspoň obden, tak se rychle zapomíná. Co se týče hodin kolik se má strávit v jednom zátahu, tak si myslím, že ideální je 2x týdně po 2 hodinách, ale ne každému to vyhovuje z různých důvodů. Takže 2 hodiny týdně by byly akorát. Pokud je hodin víc, tak 1/3 až 1/2 času dát na opakování a upevnění návyků. Studenti jsou různí.Tempo by se mělo vybrat podle lepšího průměru, aby se ti lepší nenudili a ti pomalejší motivovali. Toliko můj názor. Osobní spory si prosím řešte za dveřma.
    Autor: paprsek   
      Kdyby byli sami studenti ci mladeze jako ucastniky kurzu, tak by bylo az v pohode i na 4 hodiny tydne, ale sem chodivaji jenom sami starsi i duchodci ci nezamestnany, to bychom museli vsichni plakat i kdyz musi ucastnit az na 4 hodiny kurzu a to jednou za 2 tyden. Lepsi je raz dva a napul a to pravidelne 2 hodiny tydne. At budou lepe zpamatovat ci pochopit a zopakovat na minule kurzy, hlavne postupne. A ne naraz.
      Datum: 15.10.2009   
        chodit 1x za 2 týdny do kursu je ztráta času i motivace, a když nemají doma PC(důchodci, nezaměstnaní) tak si nemají kde a kdy opakovat...co se tady vlastně řeší?
        Datum: 16.10.2009   
        Autor: paprsek   
          Kdo ze sluchově postižených nemá PC - at si zažádá u Konta Bariéry o darování staršího PC - vyjdou mu velmi ochotně vstříc. Podrobnosti a pomoc by vám měly poskytnout vaše organizace.
          Datum: 22.10.2009   
          Autor: Paradise   
            Misto pocitace zdarma si radsi vyzadejte housli a ze zadna organizace nepomuzou, nechavaji sam sobe strhavat i platky slaniny. To jsem jiz uz pozadal a nic, a ze mi nikdo nepomuzou... Radsi bych zebral na vlastnim ulici a ne pro organizaci a ze vsechno vyhazujou jeden druhemu, treti se smejou...
            Datum: 22.10.2009   
            Autor: buhvikdo   

Redakce Neslysici.cz si vyhrazuje právo bez upozornění smazat příspěvky,
které obsahují vulgární výrazy, urážky nebo reklamu.
Příspěvky vyjadřují výhradně názor čtenáře (autora příspěvku), nijak nevyjadřují názor redakce ani provozovatele Neslyšící CZ.
Nejsou nijak upravovány ani moderovány, ale pokud budou v rozporu se zákony ČR, budou smazány.