Portál na českém internetu o neslyšících, nedoslýchavých a jejich přátelích nejen pro neslyšící, nedoslýchavé a jejich přátele

Jméno:   Heslo:  

Diskusní fóra

co s malými písmeny ?!
Otevřela jsem nový portál va www.neslyšící.cz diskuse, nejen, že jsem se musela znovu zaregistrovat a to dosti složitě. A zcela zbytečně!!! Proč jste vymazali? Máte tam uloženo stovky čtenářů, písalků a pod. To může hodně věrných odradit.

Navíc tam máte malinký prostor a malinké písmenka na psaní, aby na to bežný člověk DOBŘE viděl, musí si vzít brejle a skla tlustá jako popelníky. Než člověk přijde na to, jak to zvětšit a psát bez okulárů, spousta lidi se na to vybodne a půjde jinam. Bez odborníka si mnozí neporadí. Kterej machr si tohle vymyslel?! Vězte, že ne všichni jsou zdatní v PC jako tzv." IT machři"....Místo, abyste jim ulehčili komunikaci ve psaní, založili jste si to akorát pro sebe či-li pro tzv. "N"eslyšící IT experty a k tomu o dvě generace mladší. Tímto novým portálem dáváte všem starším SP najevo, že o ně nestojíte. Pokud to nenapravíte pro ty slabozraké a bez hluboké znalosi na PC, budu si o vás myslet , že jste všechno možné, jen ne slušná skupina "expertů".

Datum: 1.1.2011   
Autor: paprsek   
Kategorie: Počítače,Internet   
celkem odpovědí: 19
výpis podle času   strom příspěvků  
  • Re: co s malými písmeny ?!
    Jsem neslyšící programátor a programuju sám všechny stránky. Samožřejme rád přijmu připomínky a návrhy. Vím, že jsou nějaké chybičky v programu.

Zvětšil jsem písmenka na psaní. A už se nemusí znovu zaregistrovat z předchozí verze.

Máte další připomínky či návrhy?

Datum: 2.1.2011   
    Autor: Fanda   
      A už se nemusí znovu zaregistrovat z předchozí verze

Není pravda, že se člověk nemusí zaregistrovat, když už tu byl zaregistrován.

Musela jsem se zaregistrovat znovu. Nově jsem se zaregistrovala pod stejným nickem a s tím samým heslem.

Netroufám si tu změnu jakkoli kritizovat, ale ani ku chvále tu zatím nic nevidím.

Prozatím bych měla tuto připomínku: Chybí mi tu nějaké okénko, které by mi signalizovalo, zda jsem či nejsem přihlášená. V předchozí verzi to bylo. Ale možná jsem slepá či nemám postřeh?

Autor: Sissy   
        Jo, už jsem na to přišla!

Můj nick je po přihlášení vyznačen tučně v hlavní liště, v té otanžové.

Autor: Sissy   
          Koukal jsem a zjistil, že vy jste naposled použivala v předchozí verze v zaří. Musí zaregistrovat, kteří nepouživali přes 3měsíce. 3měsíc je málo? Mám zvyšit třeba půl roku??
            Nechal jsem zvýšit na 6 měsíce.
      Fando: děkuju, už je to lepší...další připomínky až projdu všechny portály, což asi nehrozí. Tak taková spolupráce se mi líbí, přeji ti do nového roku hodně skvělých nápadů
      Autor: paprsek   
      Chválím dalši vylepšení v psaní diskusních příspěvků - výběr písma včetně smajlíků!

A co se týká inzertní části: škoda že není rubrika: ZAMĚSTNÁNÍ -  nabízím nebo hledám práci.

Autor: Paradise   
        Rubrika ZAMĚSTNÁNÍ zatím nebude, protože vetšinou davají nesmyslné inzeráty. Např.: "Vyděláte za pár měsíců 50.000 kč."
      Koukám, že už to umí odstavce, což je super a není to jedmnolitá kláda.

Mě osobně však vadí Captcha. Proč mám opisovat nějaká čísla, když jsem přihlášen. Navíc je tu před odesláním náhled.

Udělal bych to tak, že bych dal neviditelné (barva pozadí ve form) pole s name="url" a v spouboru vlozit.php podmínku, když je toto pole vyplněné, nejde nic odeslat. Používám to asi 5 lety a za tu dobu to roboti překonali snad jen 2x.

Datum: 3.1.2011   
      Autor: krata   
        Captcha davají některí uživatelé, kteří čerstvé po registraci 7dní a dali pod 10 příspěvky. Bez Captcha nepůjde, protože neustalé útočí jako SPAM ze světa. Útočí i přes přihlášení.

Trochu jsem nepochopil, co jste psal druhý odstavec. Můžete jestě mi vysvětlit co máte na myslí o URL?

Jasně. Mrkni třeba sem na kód řádek 109

http://kochlear.cz/myty/komentar_pridat.php?id=1

Když to robot vyplní (udělá to každý - člověk to ani nevidí), je v souboru post.php

if (!empty($_POST['posttext']))
          {
          echo "Do toho místa na SPAM píąí pouze hloupí roboti a nejde jim to odeslat";
          echo " Zpět ";
          }
          else {
          include "komentar_nahled.php";
          }

Vyzkoušet lze tak, že se cokoli napíše do "neviditelného" pole pod textarea a nad tlačítkem "odeslat". Robot tam něco napíše vždy, člověk nikdy. Ty mýty existují snadf 4 roky a ještě ani jeden spam od robota.

A žádné opisování, nic takového.

Vůbec mi nenapadlo, že je dobrý nápad neviditelné pole. Je mi jasně, že vetšinou roboti zapisujou všechny pole formuláře. Mooooc děkuji za radu.
            Datum: 4.1.2011   
              No vidíš, tak Kráťa Ti poradil dobře.

Děkuji. Jsem ráda, že tohle Ti pomůže a už nebudeme mít problémy se vstupem.
              Autor: Jeanie   
              Koukám, že už je to bez té otravné Captcha. Nemá to chybu. Hned je to uživatelsky přívětivější
      K citaci: "A už se nemusí znovu zaregistrovat z předchozí verze." ... atd.

Vyjadřuji se ke stížnostem ostatních. Bohužel, to samé se stalo i mně. Nemohla jsem vstoupit do Diskuze, protože mně bylo zablokováno moje IP počítače. Jsem registrovanána již od začátku roku 2006, naposledy jsem tu byla 30. prosince 2010 a po tomto datu mne to už nepřijímalo ke vstupu do Diskuze. Čili ani ty 3 měsíce, ani 6 měsíců nepoužívání Diskuse s tím nemá nic společného! Domnívám se, že pravděpodobnou příčinou je změna nové verze Diskuze - v databázi. Nějaký skript či co to bylo, způsobil nepříjemnosti nám všem uživatelům. Naštěstí jsem našla web http://www.moje_ip.cz/ , který mi oznámil, jaké mám IP a tak jsem dneska poslala e-mail Adminovi o tom, co se mi stalo. Děkuji touto cestou programátorovi - administrátorovi, že mi vyšel vstříc, co nejdříve a já už tu mohu být s Vámi, reagovat a diskutovat. Jsem vděčná za to zvětšení písma (jsem též osoba zrakově postižená včetně sluchového postižení) a za nové úpravy v psaní komentáře i smajlíků.

Opravuji link: http://www.mojeip.cz/

Poznámka:  Je to údaj - IP adresa Vašeho počítače -  nahoře na začátku webové stránky za touhle větou:

moje IP adresa (IPv4) - zde následuje vygenerování Vaší IP adresy .

/Zadny problem/ co treba nastavit pres proxy server :d a ze pak zase bori... [ale ja nedelam...]
          Datum: 10.1.2011   
          Autor: rootcz   
    • Re: Přístup do fora.
      Když o tom všem přemýšlím, o názorech v příspěvcích, došla jsem k názoru, že blokovat IP řádně registrovaným by se nemělo, je to nesmysl. Fando, ptám se Tě, jak by mohl člověk se svým registrovaným nickem možnost přispívat do diskuze, když bude třeba na dovolené, přijde do internetkavárny na cizí počítač nebo k někomu známému, kamarádovi - kamarádce na jiný počítač, které mají jiné číslo IP adresy a kvůli jediné IP adrese ze své registrace u svého nicku má zablokovaný přístup? Na většině forech se IP adresa blokuje buď trvale nebo dočasně (ban) pouze těm, kteří porušují pravidla fora ... Zde však nevidím žádná pravidla do Diskuze na tomto webu, tady nejsou zveřejněná. Takže proč se zde blokuje přístup registrovaným členům Diskuzního fóra?
      • Re: Přístup do fora.
        a kvůli jediné IP adrese ze své registrace u svého nicku má zablokovaný přístup?

Nebo si koupí nový notebook a už se sem nedostane :-)

Redakce Neslysici.cz si vyhrazuje právo bez upozornění smazat příspěvky,
které obsahují vulgární výrazy, urážky nebo reklamu.
Příspěvky vyjadřují výhradně názor čtenáře (autora příspěvku), nijak nevyjadřují názor redakce ani provozovatele Neslyšící CZ.
Nejsou nijak upravovány ani moderovány, ale pokud budou v rozporu se zákony ČR, budou smazány.