Portál na českém internetu o neslyšících, nedoslýchavých a jejich přátelích nejen pro neslyšící, nedoslýchavé a jejich přátele

Jméno:   Heslo:  

Diskusní fóra

Do spořitelny ERA bez tlumočníka
INFORMUJTE PROSÍM VŠECHNY SLUCHOVĚ POSTIŽENÉ PŘÁTELE A ZNÁMÉ:

Po celý měsíc červenec 2012 se bude ověřovat komunikace přepisem: když přijdete na některou z uvedených poboček, pracovník pobočky se spojí telefonicky s přepisovatelem a vše, co bude od té chvíle říkat, si budete moci přečíst na monitoru.

MIMO JINÉ - MAJÍ ZDE VÝHODNOU NABÍDKU ZA VEDENÍ ÚČTU pro handicapované osoby:
Vedení účtu je jen za 8 Kč měsíčně. Každý měsíc
máte jeden výběr hotovosti v kterémkoliv
Finančním centru či pobočce České pošty
zdarma. Žádná tuzemská příchozí platba není zpoplatněna!

• Platební karta je vydána bez poplatku
• Elektronický výpis z účtu máte zdarma
• Každá elektronicky zadaná tuzemská platba
stojí jen 1 Kč

Zatím bylo vybráno pět poboček v Praze:

Praha 1 - Revoluční 11

Praha 4 - Roztylská 1

Praha 5 - Štefánikova 18/25

Praha 8 - Střelničná 1660

Praha 9 - Krátkého 211/2

Podrobnosti viz link:

http://www.helpnet.cz/aktualne/53113-3

Datum: 23.6.2012   
Autor: Paradise   
Kategorie: Obchod,finance   
celkem odpovědí: 5
výpis podle času   strom příspěvků  
  • Re: Do spořitelny ERA bez tlumočníka
    To je jen v Praze,kde je vždy blaze:-DD.
    Dnes jsem byla na poště a nic takového mi nenabídli. Uvažujeme totiž o IT bankovnictví, zatím jen info. Jako vždy budeme se muset spoléhnout na ochotu, odezírání, případně papír a tužku.
    Autor: paprsek   
      Ale to je začátek! Přečti si všechny detaily - když bude dost zájemců - bude to brzy všude.

Co bylo - to už není: V Praze bejvávalo blaho - teď je tu především draho!

Já internetové bankovnictví - Internetbanking mám a je to super! Mám Poštovní spořitelnu Era už dlouhá léta - produkt: program Handicap pro lidi se ZTP a ZTP/P (to je starší produkt) a jsem s tím opravdu spokojená. Pokud se chceš na něco zeptat, tak mi napiš do pošty (viz MojeZpravy nahoře webu). Paradise vysvětluje správně, že je to v Praze v červenci novinka - testovací provoz simultánního přepisu ve spořitelnách. Já přepisu fandím všemi deseti, i když to zatím není úplně na 100%, musí se testovat a nahlásit všechny naše zkušenosti vývojářům. Chce to trpělivost a výdrž, technika jde mílovými kroky a za nějaký čas to bude běžnou záležitostí. Jenom musíme proto sami něco chtít udělat a nééé, jenom nadávat a nic nedělat. Mrzí mne, že mnoho slyšících tuto potřebu u lidí ohluchlých a těžce nedoslýchavých včetně některých uživatelů KI (kteří to nemají dobře pro poslech nastavené a potřebují rozumět) nerespektují a nechtějí pomáhat, dávají přednost jenom komunikaci tlumočníků do ZJ. O to více oceňuji, že zaměstnanci spořitelen v Praze se rozhodli dobrovolně testovat tento zkušební komunikační provoz přepisu s klienty se sluchovým postižením. Jim děkuji za odvahu! I když nejsem z Prahy, ráda bych tam zajela a vyzkoušela ten přepis. Budu ráda, když bychom zde mohli sdělit naše zkušenosti a co by se dalo zlepšit, upravit, předělat atd. a bude to předáno vývojářům - technikům.
      Autor: Jeanie   
        Já osobně mám pocit, že se brzdí informovanost neslyšících ze stran organizací - není na jejich webech o této službě zmínka - případně byly dány informace s prodlevem. Vlastně z hlediska byznysu je to pochopitelné: poklesl by zájem o tlumočníky ZJ - jelikož se jedná o velmi osobní záležitosti ohledně financí a každý si to radši projedná sám.
          Přetiskuji zajímavou informaci:

Poštovní spořitelna chystá na úterý 10. července od 12 do 13 hodin tiskovou konferenci, kdy chce on-line přepis předvést novinářům naostro v Era finančním centru v Revoluční. Kdo by se chtěl stát mediální hvězdou a vystoupit tam v roli neslyšícího klienta, ozvěte se mi prosím na winter@brezen.cz.

Datum: 29.6.2012   

Redakce Neslysici.cz si vyhrazuje právo bez upozornění smazat příspěvky,
které obsahují vulgární výrazy, urážky nebo reklamu.
Příspěvky vyjadřují výhradně názor čtenáře (autora příspěvku), nijak nevyjadřují názor redakce ani provozovatele Neslyšící CZ.
Nejsou nijak upravovány ani moderovány, ale pokud budou v rozporu se zákony ČR, budou smazány.