Portál na českém internetu o neslyšících, nedoslýchavých a jejich přátelích nejen pro neslyšící, nedoslýchavé a jejich přátele

Jméno:   Heslo:  

Diskusní fóra

Skvělá propagace Mobil Dictate a eScribe
Velký dík dobrovolníkům z řad sluchově postižených - že zajistili na veřejnosti propagaci nejnovějších technologií v komunikaci SP osob - především panu L. Kratochvílovi.
Přesné podrobnosti jsou uvedeny na linku:

http://ladislavkratochvil.blog.idnes.cz/c/276840/Tramvaj-pro-lidi-s-poruchou-letani.html

Datum: 26.6.2012   
Autor: Paradise   
Kategorie: Telefony,komunikace   
celkem odpovědí: 4
výpis podle času   strom příspěvků  
  • Re: Skvělá propagace Mobil Dictate a eScribe
    Také populární na Facebooku:

http://www.facebook.com/chodicilide.cz

Datum: 29.6.2012   
      Ještě bych chtěla upozornit na další skvělý článek:

http://ladislavkratochvil.blog.idnes.cz … repis.html

My senioři musíme jen obdivovat ten technický pokrok v komunikačních technologiích a jen si přát, aby se stále nevyhýbal našemu speciálnímu školství.

Nadace Sirius propříště by mohla pozvat na tuto akci i zodpovědné osoby zpracovávající koncepci, obsah a koordinaci vzdělávání dětí, žáků a studentů se speciálními vzdělávacími potřebami z ministerstva školství.

Jsem toho názoru, že nejvýhodnější pro budoucnost těžce nedoslýchavých, talentovaných neslyšících i u lidí s KI je orální výuka s odezíráním, podpořená ZJ. Pak po zvládnutí písma výuku prováděná simultánním přepisem a v závěru školní docházky by žáci běžně používali vyvíjené software, který převádí mluvenou češtinu do textové podoby.

Už je také na čase, aby se speciální školství přizpůsobilo moderní době a PC se též používaly k rozvoji komunikace.

Datum: 1.7.2012   
    Děkuji za poděkování. Nicméně já jsem hlavně takový "poňoukatel" a "osvětátor", takže jsem k tomu dal  podnět.

Hlavní zásluhu na tom, že se to realizovalo, však mají hlavně organizátoři akce, protože to umožnili předvést a ti, kdo poskytli technické zajištění (zapůjčení tabletů, zajištění přepisovatele).

My, kteří jsme se tramvaje zúčastnili (já, pí Gita Moravcová, pí Jana Jašová) a předváděli bychom to bez nich předvádět a popularizovat nemohli.

Datum: 3.7.2012   
    Autor: krata   
      Ano, bez vás -  dobrovolníků s pozitivním vztahem k moderní technice by se to uskutečnit nemohlo. A osvěta o nových způsobech komunikace je strašně potřebná aby tyto technologie po ukončení vývoje našly okamžitě cestu do škol jako učební pomůcky.
      Datum: 3.7.2012   

Redakce Neslysici.cz si vyhrazuje právo bez upozornění smazat příspěvky,
které obsahují vulgární výrazy, urážky nebo reklamu.
Příspěvky vyjadřují výhradně názor čtenáře (autora příspěvku), nijak nevyjadřují názor redakce ani provozovatele Neslyšící CZ.
Nejsou nijak upravovány ani moderovány, ale pokud budou v rozporu se zákony ČR, budou smazány.