Portál na českém internetu o neslyšících, nedoslýchavých a jejich přátelích nejen pro neslyšící, nedoslýchavé a jejich přátele

Jméno:   Heslo:  

Diskusní fóra

Fáma
Víte, co je FÁMA, a jak můžete FÁMOU uškodit

Zde: Hledá se neslyšící ředitel spec.ZŠ pro SP

vznikla jedna FÁMA...

Krata rozjel FÁMU, že pod mým nickem vystupuje skupina osob...

Paprsek se dohaduje stejně a šíří FÁMU dál - má dotazy na skupinu osob...

Paradise číhá všude na možnost jak FÁMU přikrmit a při mé zmínce o smrti (adresováno Kratovi), přinesla do diskuse odkazy na stránky Svědků Jehovových, ačkoli jsem se o nich já NIKDE ani slovem nezmínila...

Sépie se odkazů chytla a přikrmila FÁMU poznámkami, které jsou už postavené na hlavu...

Ačkoli jsem se představila jako neslyšící žena Prousi - čili 1 osoba, můj nick není jako takový tolerován, je poškozován stupidními dohady, že nick nepoužívám sama, že nejsem hluchá a dle Sépie snad ani žena...

A tomu se tady říká diskuse

No, nic nového pro tento web, který je pro neslyšící jen ostudou, že

Datum: 7.7.2012   
Autor: Prousi   
Kategorie: Ostatní   
celkem odpovědí: 17
výpis podle času   strom příspěvků  
  • Re: Fáma
    Odpovídám podle posloupnosti:

- že se hledá neslyšící ředitel - není fáma, ale skutečnost.

Viz link:http://neslysici-reditel.webnode.cz/podporuji-nas/  - M. Kronusova

- podezření, že pod nickem Prousi je více osob mám také já - bohužel.

Důvod: různý styl psaní, rozebírání jedné záležitosti mnou uvedené v úplně jiném vlákně- nezapadající k tématu

A navíc: jako "hluchá panička" doopravdy bych se nevysmívala druhé osobě, že je taky "hluchá". To je základní projev slyšících.

- je neobvyklé vyhrožovat smrtí a připomínat smrt v diskusích - zde jsem se tím setkala poprvé!!!! Mne zas pro změnu poslal-a  Prousi do hrobu.

Ano, mám k němu hodně blízko, Prousi děkuji.

Tak jsem přemýšlela, proč? - a tohle je normální u náboženských fanatiků.(A SJ jsou u Deaf nejrozšířenější).

- Sépie - se diskuse nezúčastnila, nesledovala - teprve ke konci a dovolila si pouze popsat svůj dojem - nefámuje.

Každý tady píše podle svých pocitů a zkušeností ALE TAKÉ Z PŘÍSPĚVKŮ DRUHÝCH SI DĚLÁ ZÁVĚR. NIC VÍC ANI MÍŇ.

Snad jsem dostatečně vysvětlila - jak mělo dojít k těm FÁMÁM.

Autor: Paradise   
      Paradise, upozorňuji na JEDNU fámu na vlákně, mysli logicky a přestaň překrucovat smysl vět. To tady jediná Merlouska pochopila, že se týká pouze mého nicku a ne ředitele?

Z podezření a nepravd mohou vzniknout jen fámy. Chceš diskutovat nebo vyšetřovat? Sama tu vystupuješ anonymně, tak dopřej tu výsadu druhým, nehraj si na četníka a přestaň nicky lustrovat.

Víš dobře z jaké ironie vznikly "Hluché paničky na chůdách." Já jsem hluchá (a SP od tebe dostali další důvod, proč sem nechodit - ta absurdita - museli by na webu pro SP - Paradise a od ní všem "nakaženým" DOKAZOVAT, že jsou SP atd...!) Na rozdíl od tebe dokážu být i sebekritická. A přiznala jsem tu už, že dokážu být i ironická, když jsem napadená. A kromě toho vím, že na vychloubačné lidi, kteří se cítí být z různých důvodu nad ostatními nadřazení, a "přebíjí" vše "jedinou" pravdou, neplatí nic jiného než ironie.

A lépe si definuj, co znamená vyhrožovat smrtí. Jsi stará (já TAKÉ - aby ses necítila uražená), ale jestli je pro tebe zmínka o smrti dosud nepřijatelná, pak to nejspíše znamená, že vyznáváš zastaralé názory. Držíš se přežitků, a zřejmě i nějakého "zděděného pytle", do kterého házíš "fanatiky" - čili všechny lidi, kteří nezastávají tvou pravdu. Říkáš o sobě, že jsi sečtělá, ale otevřená novým poznatkům o smrti (a nejen snrti)jistě ne. Zato umíš vytrhávat slova z kontextu. Připomínám tu ironii - Ty jsi napsala:Ach jo - kam se na tebe hrabu…. - Já ti odpověděla: …. Ach jo – to nevím. Do hrobu?

Umíš se vůbec zasmát?

Sépie ti možná za obhajobu poděkuje, ale ozvat se jistě umí sama. Fámu o mém nicku přikrmila smyšlenkami, to je zase můj názor.

Datum: 9.7.2012   
        Prousi, tak je mi Tě líto.

Ironii dobře chápu s jedinou výjimkou: jako postižená NIKDY jsem vůči postiženým nebyla ironická, co se týče handicapu. Považuji to opravdu za hrubou neomalenost, vím jak to bolí a byli to zdraví lidé - ne handicapovaní - kteří tuto "ironii" používali. U Tebe žádný problém, jak vidím, jsi v tom směru na úrovni zdravých. Tím je řečeno vše - i můj názor na Tvou osobu.

Jaké nicky lustruji?

Kritizuješ mne tak dokonale - tak uveď prosím koho ještě. Upozorňuji Tě, že např. Paprska neznám, kolikrát jsme byly v ostrém sporu - ale nikdy se nesnížila k tomu, aby mne tak uboze rozpitvávala - moje názory, odhadovala moji povahu atd.

A na závěr: ano, máš pravdu, souhlasím a podepíši Tvůj kádrující posudek. Nemám co dodat. Spokojena?

"Prousi, tak je mi Tě líto."

Mně tebe, že se neobejdeš bez pocitu nadřazenosti.

Jsem hluchá, čili postižená, nikoli nemocná. Nechci to s ironií přehánět, ani tě urážet, ale ty se vážně držíš předsudků. Mou ironii si užili i slyšící lidé, protože si mysleli, že nedokážu prokouknout jejich faleš. Nestahuji se strachy do ulity, když mě z nich někdo urazí.

Můj nick jsi rozpitvala domněnkami a dohady až se z toho stala fáma. Nemyslím, že máš daleko od zábavy podat si dalšího. To si rozhodni sama.

A na závěr: Vážně tu lidi kádruješ a podepisuješ posudky? Vážně tady něco takového od TEBE hosté potřebují?

Vážně tu lidi kádruješ a podepisuješ posudky? Vážně tady něco takového od TEBE hosté potřebují?

???????

Vůbec nechápeš o čem píši: KÁDROVALA JSI TY MNE A JÁ S TÍM POSUDKEM NA SEBE SOUHLASÍM A PODEPISUJI TI HO. ABYS BYLA SPOKOJENA. Abys měla konečně klid.
            A jen dodatek: zatím se zabýváš jen osobními útoky - vyřizováním osobních účtů ale ostatní věci, týkající se SP tě nezajímají. Co tak přispět na E-Scribe nebo na Eru? Tam není příležitost popichovat, že ano?

Datum: 10.7.2012   
    to, co se tu delo v te diskusi o neslysicim rediteli, podle me neni ani tak fama, jako spis utkvele predstavy az bludy nekolika lidi, kteri pravdepodobne nedokazou prijmout cizi nazor, tak si porad jako kolovratek melou to svoje, aniz by se snazili druheho vyslechnout, pochopit a eventualne ROZUMNE diskutovat.

A uprimne, Prousi, nemyslim tim jen ty, kteri se do tebe navazeli, ale trochu i tebe samotnou - nechala ses strhnout a i nektere tve diskusni prispevky nejsou uplne koser.

Proste klasicky flamewar plny narazek a urazek, ktery nevedl vubec k nicemu a dela tu jen ostudu. Rekla bych, ze pulka toho tematu by si zaslouzila promazat, protoze to jsou jen urazky a zvasty o nicem.

Autor: merlouska   
      podle me neni ani tak fama, jako spis utkvele predstavy az bludy nekolika lidi .........

Chytrá holčička! My nedokážeme přijmout cizí názory: koho a které? Neumíš vůbec být konkrétní a všechny napadáš.

Projela jsem si diskusi od začátku - základní body:

- uváděla jsem výtahy z materiálů ministerstva školství - kvalifikační požadavky platné po celé ČR !

- v diskusi připomínka, že adept na místo ředitele má odpor k ČJ

- byl dotaz na pedagogickou praxi na ZŠ - neexistuje.

- byl dotaz na zkušenosti s vlastními dětmi aj.

S takovým přístupem: Kdo nejde s námi jde proti - nám nelze diskutovat. A nikdo výše uvedené body neuvádí jako splněné.

A to je důvod, proč jsou tyto diskuse - a web celkově strašlivou ostudou. Ale pro koho?

Datum: 8.7.2012   
        Ta moje narazka na famy a bludy v debate o neslysicim rediteli byla minena na to, jak jste se vsichni navazeli do Prousi, ne na tu jakztakz vecnou cast, ktera se skutecne tykala neslysiciho reditele. Nemam potrebu byt konkretni a citovat polovinu diskuse, protoze to uz shrnula Prousi ve svem uvodnim prispevku.

A mimochodem, k te udajne neexistujici pedagogicke praxi: http://www.neslysim.cz/cze/o_nas/kdo_js … r_vysucek/

2000 - 2004 Pracuji jako učitel předmětu český znakový jazyk na Speciální základní škole pro sluchově postižené v Praze 5-Radlicích.

2000 – 2004 Pracuji jako odborný asistent při výuce českého jazyka 7. a 8. tř. Základní školy pro sluchově postižené v Praze 5-Radlicích

Děkuji za objasnění.

Ale v tomto případě je třeba být konkrétní - jinak si příspěvek každý může jinak vysvětlovat.

Tak promin, myslela jsem, ze kdyz jsem reagovala na prispevek Prousi, tak ze bude celkem jasne, ze jsem mela na mysli prave to sireni "fam" ohledne ni, ktere zminila v tom postu, nikoli samotne reseni vyberoveho rizeni na reditele.
              Merlousko, vyjadřuješ se jasně. Myslím, že Paradise to chápe, jen se cítí dotčená a vybírá si, čím do mne znovu píchnout.
                Skutečně?

Hlavně, že si holky rozumíte.

Datum: 10.7.2012   
          Proč Vysuček nevytrval na škole jako pedagog? Mohl více ovlivňovat chod výuky, už jenom tím, že bude mít jasné svoje(!) výsledky. Na na tom základu by měl lepší možnost ovlivňovat chod výuky na školách.
          Obavám se, že můj dotaz bude brát Prousi jako fámu :-(
          Autor: paprsek   
            Paprsku, upřesni si jakou fámu tu probírám. Otázky na pana Vysučka adresuj panu Vysučkovi.
      Merlousko, ráda bych tady diskutovala rozumně a bez předsudků a s více SP. Jenže chat zeje prázdnotou a v diskusi se drží jen pár diskutérů. Proč asi?

Já se domnívám, že názory, které jsou tu omílány jsou převážně zastaralé, dospělí SP nechtějí být peskování jako děti, ani uráženi za špatnou češtinu, či dokonce posíláni na jiný web. Rozuměj, netvrdím, že se tak chováš ty, ale děje se to tady v různých diskusích a mne zajímá proč - neptám se - páč na to si každý musí udělat svůj názor. Tolerance je tu málo a empatie je mizivá. Ironií upozorňují na to, co odtud jiné SP vyhání. Nemusíš to tak chápat ani se k tomu přidávat. Všimla jsem si, že to víš dobře. Můžeš vždy sama navrhnout jiné téma, to by tu mělo být právo všech. Místo toho tu vyznívá převážně kritika a nyní i fámy kdo je/není za nickem...

Ja si jeste pamatuju, ze pred par roky tenhle web docela slusne zil, obcas se tu objevila nejaka zajimava diskuse, obcas "flamewar" (vdecnym tematem byly hlavne kochlearni implantaty :D), ale postupne to utichlo. Nemam prehled o tom, kolik lidi to tu cte, ale myslim, ze vetsina mladsich neslysicich se presunula spis na videochaty, facebook a mozna i jine weby, tezko rict. Ono je to videt i na chatu, ktery tu je - taky uz tam skoro nikdo nechodi.

Jestli je to skutecne tim, ze se neslysici boji toho, ze jim bude zkritizovan psany projev, to opravdu nevim.

Take bych uvitala, kdyby to tu zilo trochu vic. Jenze mi mozna trochu prijde, ze tenhle web nema lidem moc co nabidnout. Za ta leta se temer nezmenil, takze mozna sem lide nechodi proste jen proto, ze to tu pro ne neni zajimave. Obcas zabrousim na jedno anglicke forum a tam je takovych prispevku, ze proste nemam sebemensi sanci to vsechno cist, i kdybych chtela... :-)

Uznavam, ze anglicky mluvici komunita sluchove postizenych je mnohonasobne vetsi nez ta cesky mluvici, ale i tak si myslim, ze alespon par desitek lidi by se najit mohlo..

Merlousko, to je fakt, že například facebook vyhovuje více i SP. Také mám trochu přehled, kam mí SP známí a přátele chodí a tento web už odepsali. Nenavštěvují ho již ani mí potomci.

Poptávala jsem se různých SP proč. Všichni se tu v začátcích objevovali, ale ti se špatnou češtinou tu často naráželi jen na kritiku. Říkám, že se bojí, ale přesnější je, že jim je kritika nepříjemná, páč jsou dospělí a jsou schopni vycítit nadřazenost, se kterou jim odpovídají SP s dobrou češtinou. Nevím, proč si někteří ohluchlí neuvědomují, že SP, kteří se špatně vyjadřují, nejsou "věčnými dětmi" ani zaostalí a nechodí na weby pro rady a poučky. A když ano, umějí se taky zeptat.

S tím anglickým webem to chápu, ale znám z něj trochu jen z vyprávění. Sama bych si tam netroufla, páč má angličtina je dostatečná jen na ovládání počítače

Redakce Neslysici.cz si vyhrazuje právo bez upozornění smazat příspěvky,
které obsahují vulgární výrazy, urážky nebo reklamu.
Příspěvky vyjadřují výhradně názor čtenáře (autora příspěvku), nijak nevyjadřují názor redakce ani provozovatele Neslyšící CZ.
Nejsou nijak upravovány ani moderovány, ale pokud budou v rozporu se zákony ČR, budou smazány.